Over 't Dwersliggertje

Kids Society Erica Peuterwerk

 

Emailadres: info@kidssociety.nl

Telefoonnummer: 040-263 51 55

 

 

Kids Society Erica coördineert, stelt algemene richtlijnen vast, onderhoudt contact met de gemeente en verzorgt de contacten naar buiten toe.

Welkom

Peuters kunnen naar de speelzaal komen vanaf 2 jaar en 6 maanden.  De peuters komen 2x per week in een vaste groep, dus met dezelfde kinderen en dezelfde leidsters.

Kinderen met een taalachterstand VVE project

Wat bieden wij

De peuter krijgt bij ons uitstekende mogelijkheden om vrij en onbevangen te spelen en zijn eigen identiteit optimaal te ontplooien:

In een geschikte spelomgeving

Wij hebben de beschikking over een ruimte met materialen die alle ontwikkelingsgebieden van de peuters kunnen stimuleren en ontwikkelen. Binnen hebben we een zandbak en een glijbaan maar er zijn ook rustige hoeken zoals de huishoek en de leeshoek. Verder is er een bouwhoek en zijn er tafels waar puzzels en teken- en knutselmaterialen op liggen. Voor buiten hebben we een fijne speelruimte met voldoende mogelijkheden om de grove motoriek te stimuleren.

Onder verantwoorde leiding

Iedere groep peuters heeft 2 leidsters bij een maximale bezetting van 16 kinderen, VVE groepen hebben 3 leidsters bij 16 peuters. De leidsters streven naar een positieve en stimulerende spelsfeer waarin een peuter zich veilig voelt en zich daardoor optimaal kan ontwikkelen. Tevens wordt elk kind systematisch en methodisch in zijn/haar ontwikkeling gevolgd om eventuele problemen tijdig te signaleren en om vorm te geven aan de doorgaande ontwikkelingslijn met de basisschool.

Met op zijn leeftijd afgestemd speelmateriaal.

Wij zoeken met zorg voor de peuterleeftijd geschikte speelmaterialen uit en vullen dit regelmatig aan.

Met leeftijdgenootjes

Het is van groot belang voor de sociale en emotionele ontwikkeling van de peuter, dat hij/zij in contact komt met leeftijdgenootjes. Peuters kunnen naar elkaar kijken en luisteren, naast elkaar of met elkaar spelen en leren onderhandelen.

Vaste indeling van de dag

De dagdelen hebben een vaste indeling. Deze is ook voor de kinderen duidelijk herkenbaar door de dagritmekaarten.

Werken met thema's

We werken in voor peuters herkenbare thema’s zoals bv. de boerderij, de ijssalon, feest. De jaargetijden, kerst en sinterklaas worden natuurlijk ook niet vergeten. Waar wij mee bezig zijn kunt u lezen in de nieuwsbrief.

 

Verdere informatie kunt u vinden op: https://www.kidssociety.nl/peuterwerk